Door een lint door te knippen is de voetgangersbrug (N231) woensdag (10 juli) officieel geopend bij het terrein van Royal FloraHolland in Aalsmeer door drie bestuurders. Dat waren de Noord-Hollandse gedeputeerde Jeroen Olthof, dagelijks bestuurslid Marja Ruigrok van de Vervoerregio Amsterdam en financieel directeur David van Mechelen van Royal FloraHolland. Het is een provinciale brug.

De openaars kregen een buskaart en maakten ze samen met het publiek een wandeling over de nieuwe brug in de richting van de ook nieuwe bushalte om een rit over de kersverse ingang Oost te maken naar de bloemenveiling.

Legmeerdijk

Er zijn twee nieuwe HOV-bushaltes langs de Legmeerdijk (de N231) aangelegd en er is een houten voetgangersbrug over de weg gebouwd, met trappen en liften. Deze brug zorgt ervoor dat busreizigers en andere voetgangers veilig kunnen oversteken. Door deze nieuwe haltes wordt de route voor buslijn 357, die ongeveer tweeduizend reizigers per dag heeft, met ongeveer zes minuten versneld. Vanaf de start van de nieuwe dienstregeling op 21 juli kunnen busreizigers gebruikmaken van de nieuwe haltes.

Ook is er een extra ingang gerealiseerd voor het (vracht)verkeer naar het Royal FloraHolland terrein. De ingang Oost zorgt voor sneller vervoer van goederen via de N201 en N231 waardoor het andere verkeer minder wordt belast. De gemeente Aalsmeer heeft een nieuwe uitgang gerealiseerd over Greenport Aalsmeer via de Middenweg naar de N201. Het project Bereikbaarheid Royal FloraHolland is een samenwerking van de provincie Noord-Holland, Royal FloraHolland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Aalsmeer. De werkzaamheden zijn door de aannemer Ballast Nedam Infra uitgevoerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.