Mantelzorg & Meer organiseert een onlinetraining ‘Omgaan met dementie’ voor kinderen van een ouder met dementie in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn of in Ouderkerk aan de Amstel. De training wordt gegeven op de donderdagen 10 en 17 november van 19.30 tot 21.30.

Als vader of moeder dementie heeft, wil het kind waarschijnlijk graag weten hoe hier het beste me om te gaan en wat je beter niet kunt doen, zegt de organisatie

Betrokken

“Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is”, zegt zij. “Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe men hier het best op kan inspelen, is van groot belang.” De training gaat volgens M&M uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. “Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.”

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie; Werking van het geheugen; De belevingsgerichte benadering; Wat betekent dit voor de mantelzorger; Hulpmogelijkheden. Na aanmelding ontvang men via de mail een link voor de onlinebijeenkomst. Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.