Op dierendag, 4 oktober, bedankt de gemeente Amstelveen de vrijwilligers van vogel- en wildopvang de Toevlucht en het Dierenasiel in Haarlemmermeer. En wethouder Floor Gordon ging dinsdag bij Dierenambulance de Ronde Venen langs om de vrijwilligers te bedanken.

 De vrijwilligers kregen van de gemeente dierenchocolaatjes met een bedankbrief. Wethouder Floor Gordon zegt dat bij de gemeente dierenwelzijn en biodiversiteit hoog op de agenda staan. Volgens haar verdienen zowel huisdieren als die in de natuur ‘zorg en aandacht’. “Wat goed is te weten dat vrijwilligers zich dagelijks inzetten voor gewonde en vermiste dieren. Dierendag is dan bij uitstek een mooi moment om deze dierenliefhebbers te bedanken.”

Chips

Dierenambulance de Ronde Venen staat extra in de aandacht bij de Amstelveense politiek. Jacqueline Höcker van coalitiepartij Goed voor Amstelveen (zonder wethouder) liep al eens een dag me. Wethouder Gordon nam dus dinsdag een kijkje en bracht een cadeau me: twee chipreaders om huisdieren te chipper, wat volgens de gemeente heel belangrijk is. Want elk jaar lopen in Nederland vele tienduizenden katten, honden en andere huisdieren weg, die vaak in een asiel terecht komen. Met een geregistreerde chip zijn ze altijd naar huis terug te herleiden. De vrijwilligers van de dierenambulance gebruiken de chipreaders om baasjes van gewonde of overleden dieren te waarschuwen.

Dierenartsen kunnen die chips aanbrengen. Men kan ook op de website van Dierenambulance Ronde Venen (https://dierenambulancera.com ) kijken. Die chipt een huisdier bij het baasje thuis.

 Fotobijschrift: Wethouder Floor Gordon bedankt Dierenambulance de Ronde Venen

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.