Op alle mogelijk manieren poogt de gemeente, onder leiding van wethouder Floor Gordon (D66), nu in het kader van de energietransitie te besparen op energie. Voor degenen die recht hebben op toeslag daarvoor gaat de gemeente 250 zogeheten ‘energiefixers’ inzetten, die zijn ingehuurd. Die voeren van 10 oktober af gratis energiebesparende maatregelen uit die de energierekening direct verlagen, zegt de gemeente. Ook de materialen die ze meenemen, zoals tochtstrips en een waterbesparende douchekop zijn gratis.

Aan de slag

Gordon (Duurzaamheid) heeft door dat energiekosten voor inwoners oplopen en het belang van besparing daarop steeds groter wordt. Volgens haar worden die met een aantal eenvoudige maatregelen die al beperkt. “De Energiefixers gaan aan de slag bij de inwoners die bij de gemeente in beeld zijn en energiearmoede ervaren.”

Tot de maatregelen die zo’n fixer neemt, behoren: installeren van energiezuinige ledlampen, aanbrengen van tochtstrips, plaatsen van radiatorfolie, isoleren van leidingen, plaatsen van een waterbesparende douchekop, ontluchten van radiatoren en advies over uw stookgedrag om energie te besparen.

Voorwaarden

Inwoners die de energietoeslag of de beschikking hebben ontvangen kunnen een Energiefixer aanvragen via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Maar ‘op is op’ waarschuwt de gemeente. Van 10 oktober tot en met half december worden de huisbezoeken door de Energiefixers gedaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.