Met een stomme film heeft Inka Hilsenbek donderdagavond de Amstelveense Kunstprijs gekregen. Ā Voor de tweede keer reikte de raadslid Stieneke Kruijer die, in de vorm van een oorkonde, uit in Museum JAN. Het is een prijs van de gemeenteraad, maar er waren maar drie raadsleden bij aanwezig. Behalve de tot GroenLinks behorende Kruijer, alleen de fractieleiders Jacqueline Hƶcker van Goed voor Amstelveen en Pieter Monkelbaan van bbA.

Hilsenbek is eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie, waarmee de gemeente samenwerkt om nieuw talent een kans te geven. Dat zei ook, behalve het raadslid en museumdirecteur Marieke Uildriks, wethouder Herbert Raat van kunst en cultuur.

Atelier

Daarom krijgt de winnaar van de Kunstprijs van de gemeenteraad een projectatelier binnen het gemeentelijke ateliergebouw ā€˜Ateliers 24ā€™ voor de duur van Ć©Ć©n jaar. ā€œEen mooi initiatief vanuit de gemeenteraad om aanstormend, artistiek talent de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen in een eigen atelier in Amstelveenā€, zei Raat.

Uildriks was kennelijk blij dat de kunstprijs voor de tweede keer in haar museum werd uitgereikt en zei dat ook dat open staat voor nieuw talent. Uit 26 inzendingen van studenten aan de Gerrit Rietveld Academie had de Adviescomissie Beeldende Kunst (ABK) drie genomineerden gekozen, van wie dus Hilsendonk winnaar werd. Volgens Herbert Raat en Marieke Uildriks past de prijs in het Amstelveense cultuurbeleid dat wordt weergegeven door de slogan ā€˜De Stad als Podiumā€™. Daarin wil de gemeente startende kunstenaars stimuleren en een podium bieden. De andere genomineerden waren de schilders Ratorzyna Baldyga en Adriane Bastiaens.

Gerrit Rietveld Academie

De gemeenteraad zoekt voor de kunstprijs ā€˜aanstormend talentā€™ op de Gerrit Rietveld Academie. De Graduation Show van de Gerrit Rietveld Academie is bij uitstek de gelegenheid om nieuwe kunstenaars te ontdekken. Tijdens deze tentoonstelling heeft de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) het werk van de 26 eindexamenkandidaten die zich hadden ingeschreven voor de Kunstprijs van de Raad beoordeeld. Ook dit jaar was het werk weer van hoog niveau, was haar mening.

Foto (vlnr): Kruijer, Hilsenbek, Raat en Uildriks

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.