De wekelijkse spreekuren (vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur) van SeniorWeb in Bibliotheek Stadsplein zijn weer gestart. Bezoekers, jong en oud, kunnen terecht voor vragen over het gebruik van hun computer, tablet of telefoon. Ervaren vrijwilligers helpen ze op weg.

Docente Martine Marnette: “Ik vind het belangrijk dat iedereen de gelegenheid heeft digitale vaardigheden te leren en digitaal en online zelfredzaam te worden. Dus ook en vooral de groep die iets ouder is en hier tijdens werk of opleiding niet eerder mee in aanraking is gekomen.”

Kinderen

Veel mensen krijgen hulp van kinderen of kleinkinderen bij het gebruik van de computer. Lief, maar niet altijd de geschikte vorm om iets te leren, vindt zij. “Hiervoor is wat meer uitleg, herhaling en geduld nodig. Vrijwilligers van SeniorWeb kunnen die individuele aandacht bieden.”
De bibliotheek is steeds meer een plek waar mensen komen om hun vaardigheden uit te breiden. Die organiseert computercursussen voor beginners en om met de digitale overheid om te gaan. Elke middag kunnen bezoekers er terecht voor hulp bij het gebruik van websites en apps van de overheid, zegt de bieb. “We werken al een aantal jaren samen met vrijwilligers van SeniorWeb bij het geven van cursussen over de digitale overheid,” meldt programmamaker Anton Furnée van de bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor informatie op www.debibliotheekamstelland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.