Niet in De Luwte wordt het Alzheimer Café Amstelveen op 28 april (19.30 uur) gehouden, maar in WIJKCENTRUM MIDDENHOF, DR. WILLEM DREESWEG 155. Er is inloop vanaf 19 uur. In Alleman gelden geen coronamaatregelen. Gespreksleider Job van Amerongen praat er met Geestelijk verzorger Caro Houtkoop over wat nog wél kan bij dementie.

Nadat mensen de diagnose dementie hebben gekregen wordt vooral aandacht besteed aan de ‘beperkingen’ die verwacht kunnen worden tijdens het ziekteverloop.

Niet verbaal

Maar wellicht moeten zorgverleners meer denken in ‘mogelijkheden’. Want waardevol contact hoeft niet persé verbaal te zijn. En naasten en zorgverleners hebben vaak een sterke neiging om voor mensen met dementie in te vullen wat nog zin heeft. Maar misschien moet men juist van de mensen met dementie uit denken in plaats vanuit de ‘gezonde’ geest.

Caro Houtkoop zal uitleg geven over wat wél kan bij dementie en wat waardevol is. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Informatie kan men vinden op www.alzheimer-nederland.n/amstelland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.