De vrijdagmarkt gaat wel door, maar de gemeente hanteert extra regels. Zij vraagt inwoners bijvoorbeeld thuis te blijven bij verkoudheids- of andere coronavirus gerelateerde ziekteverschijnselen. De markt zijn, in verband met de feestdagen, aangepaste openingstijden van kracht. Op 24 december zal de markt om 16.00 uur sluiten en op 31 december om 15.00 uur.

De indeling op de markt is corona-proof met onder andere extra brede looppaden.

Regels

Om de markt goed te laten verlopen, vraagt de gemeente de bezoekers zich aan de volgende regels te houden: Houdt u zich, vanuit uw eigen verantwoordelijkheid, aan de landelijke regels en met name aan de 1,5 meter afstandsregel;

Kom alleen en maak er geen gezellig uitje van; Eet en drink niet op de markt; Doe inkopen en verlaat dan direct de markt weer; Houdt zo veel mogelijk rechts en voorkom opstoppingen; Kom op een later tijdstip terug als het te druk is op de markt of bij een marktkraam; Draag bij voorkeur een mondkapje.

Crowd control

Marktmeesters, gastvrouwen en handhavers lopen rond om het naleven van de regels en de drukte op de markt in de gaten te houden. De marktkooplieden zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de drukte bij hun kraam. Het kan zijn dat zij klanten vragen op een later tijdstip terug te komen. Als het te druk is op de markt kan besloten worden om de markt af te sluiten. Dan kan de toegang tot het marktterrein worden gereguleerd door het plaatsen van hekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.