Omdat veel tieners niet al 14- of 15 jarige leeftijd voor een loopbaan kunnen kiezen, is er een zogeheten ‘beroepenfeest’ op 8 maart in zwembad en sportaccommodatie De Waterlelie in Aalsmeer. Daar worden duizend VMBO-leerlingen verwacht uit De Ronde Venen, Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn en zijn ongeveer tweehonderd beroepsbeoefenaren aanwezig.

Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) heeft ondernemers uitgenodigd er ook heen de gaan. De happening heet ‘VMBO On Stage’.

Dagdeel

Het is de bedoeling dat de leerlingen kennis maken met mensen die diverse vakken werken. De jongeren kunnen vragen stellen en krijgen antwoorden van mensen die praktijkervaring hebben in tal van beroepen. Die leerlingen lopen ook een dagdeel me.

Tijdens het Beroepenfeest kunnen ondernemers en mensen  in andere beroepen vertellen over hun persoonlijke baan, sector en werkdag. Als het klikt, worden afspraken gemaakt voor de Doe Dag op 31 maart. Dan brengen de leerlingen een werkbezoek aan bedrijven daar te ervaren hoe het in de praktijk gaat. Benieuwd hoe het Beroepenfeest er uit ziet? Kijk deze video.

 Waarom meedoen?

Behalve leerlingen – die dus kennis maken met een piloot, hovenier en een advocaat – ontmoet men ook toekomstige medewerkers en collega’s. En men helpt dus toekomstige vakmensen bij hun beroepskeuze,

met zo’n 200 andere professionals uit de regio samen, die men vooral ontmoet tijdens de bedrijvenborrel na afloop.

Aanmelden voor VMBO On Stage kan via  www.veenenamstellandonstage.nl. Informatie: mail@veenenamstellandonstage.nl.

(Mocht, in verband met het coronavirus, geen fysiek Beroepenfeest mogelijk zijn, dan worden de matches gemaakt via Digimatch het online alternatief. De Doe Dag zal wel een fysiek werkbezoek zijn. Deelnemers ontvangen hierover tijdig bericht).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.