De openbare basisschool Zwaluw in Nes aan de Amstel krijgt nieuwe directeur. Ingrid Poelstra (rechts) gaat namelijk met pensioen. Zij wordt opgevolgd door Karine Emons (links).

De wethouder voor onderwijs, Frank Berkhout (D66), bedankte Poelstra voor de wijze waarop zij de school heeft geleid. Hij had bloemen zowel voor haar als voor Emons, die hij veel succes wenste. Samen met een team van ongeveer vijftien anderen gaat zij de schook nu runnen.

Lockdown

Overigens vond de ontmoeting vorige weel nét voor de nieuwe lockdown plaats. Voor de groepen 4 tot en met 8 geldt de laatste jaren dat wordt gewerkt met het concept “Samenhangend thematisch onderwijs’ een ingewikkelde term voor het feit dat men zoveel mogelijk dezelfde thema’s in alle vakken terug vindt, omdat de wereld niet bestaat uit losse vakken maar alles met elkaar heeft te maken.

En de groepen 1 tot en met 3 krijgen creatieve opdrachten, zoals muziek, rond een soms aangepast thema.

2 COMMENTS

  1. Gaat het nu om de wethouder of om de nieuwe schooldirecteur, of doen onze wethouders Koot en de Bie na, maar ja, dat was humor!

  2. “ Samenhangend thematisch onderwijs” klinkt erg wollig. Wat moet ik me daarbij voorstellen? Het thematisch onderwijs wat ik heb meegemaakt, bestond uit het bij elkaar schrapen van allerlei stof en oefeningen uit allerlei methodes en die toetsen aan de diverse doelstellingen voor het basisonderwijs. A hell of a job. Tijdvretend en waar de uitkomst vaak twijfelachtig is, aangezien veel leerkrachten daar het niveau niet voor hebben en de mensen die de methodes ontwerpen wel.
    Het vreet nu al tijd om alle kinderen op hun niveau te laten werken en een zekere zelfstandigheid te laten verwerven, laat staan als je nog met de leerstof gaat goochelen, terwijl de meeste ouders niet meer vragen of Pietje of Mientje naar de HAVO kan en dat er een gezellige/ veilige werksfeer heerst op school.
    Meestal verdwijnen dergelijk soort systemen na een paar jaar weer in de ijskast.
    Aldus een oud-leerkracht die zelf met dat bijltje heeft gehakt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.