Liquidaties in Amstelveen. Nadat woensdag al een 56-jarige man uit Almere in de Wieringerstaat was dood geschoten, kwam de volgende dag, dus donderdag, de hier wonende Rachid Kotar (39) om het leven. Kotar werd donderdag om 17.15 uur doodgeschoten, die een bekende van de politie is. Die heeft dat bevestigd. Hij woonde hier en werd bij zijn auto voor de vele sportaccommodaties die aan Escapade zijn er neergeknald. Hij overleed ter plekke. Op de achterbank van zijn auto zat een 4-jarig kind.

Volgens Het Parool hoort Kotar tot een groepering van de Amsterdammer Karim Bouyakhrichan, alias ‘Taxi’. Het Parool meldt ook dat hij de broer is van iemand die in 2014 ook al om het leven kwam. Die liquidatie vond plaats op een terras in Zuid-Spanje en zou Samir ‘Scarface’ Bouyakhrichan betreffen. Volgens de krant wordt de beweging rond Bouyakhrichan al jaren gevolgd en leven opsporingsdiensten op voet van oorlog met de groep rond de voortvluchtige Ridouan Taghi en de gedetineerde Richard R., alias ‘Rico de Chileen’.

Vluchtauto

Volgens de politie zoekt zij informatie over wat er rondom het slachtoffer. Duidelijk dat er sprake was van een gerichte actie op Esplanade. De politie wil ook graag informatie over de vluchtauto die de daders hebben gebruikt, een Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Die werd later op de avond brandend gevonden in Duivendrecht.

Zwarte Muts

In de Wieringerstraat kwam woensdag een 56-jarige Itzhak Meiri uit Almere, ook een bekende van de politie, kort nadat op hem was geschoten in het ziekenhuis om het leven.  Ook die schietpartij onderzoekt de recherche.

Itzhak Meiri hoort bij het Amsterdamse criminele milieu en is dus bekend bij de politie. Volgens getuigen is de schutter een man van ongeveer 20 jaar, met een lengte van 1.80 meter. Hij was op het moment van de schietpartij gekleed in donkere bovenkleding, spijkerbroek en een zwarte muts.

De recherche komt graag in contact met een iedereen die, voorafgaand aan de beschieting, iets opvallends heeft gezien of gehoord en ontvangt graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook andere informatie is welkom bij 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Gaspistool

Ook in de nacht van dinsdag op woensdag 22 was het raak. Toen schoot op de Dr. D. Boslaan een 65-jarige man met een gasdrukwapen op een andere man (van 46). De verdachte is aangehouden. De twee hadden rond 1.15 uur een conflict. Het slachtoffer raakte slechts licht gewond door de schietpartij en werd door ambulancepersoneel behandeld. Het wapen is in beslag genomen en de dader naar het politiebureau gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.