Voor de zoveelste keer ontving de Voedselbank woensdag burgemeester Tjapko Poppens en wethouder zorg Marijn van Ballegooijen. Zij kwamen deze keer gezamenlijk om  te praten met bestuursleden. Het tweetal leverde een kleine attentie en nieuwjaarswensen voor die cliënten en de vrijwilligers van de Voedselbank.

Met dit kleine gebaar wil het gemeentebestuur mensen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd, zegt de gemeente. Lokale leveranciers werkten mee aan de actie.

Ziekenhuis

De burgemeester en wethouder werden ontvangen door Marja Ernste, bestuurslid van de Voedselbank. Ongeveer 20 vrijwilligers waren aan het werk om de pakketten in te pakken. De voedselbank zei blij met deze gift en andere giften die ze ontvangen.  Vele inwoners komen met alle mogelijke goederen aan om de klanten van de Voedselbank rond de kerst extra te verwennen.

Volgende week worden de nieuwjaarswensen afgeleverd bij Ziekenhuis Amstelland en een aantal zorginstellingen als uiting van waardering aan medewerkers en vrijwilligers. Burgemeester Tjapko Poppens valt op dat personeel en vrijwilligers altijd klaar staan voor anderen. “Zij verdienen een groot compliment.”

Ook de bewoners van de zorgcentra en vrijwilligers van wijkcentra krijgen de wens met kleine attentie. Volgens wethouder Marijn van Ballegooijen kan in een tijd waarin zo weinig mogelijk is, een klein gebaar veel betekenen. “Laten we juist nu oog voor elkaar hebben en omkijken naar elkaar, vooral naar mensen die wat extra aandacht nodig hebben.”

 Chocolade

Al eerder op de morgen was raadslid Bas Zwart van de VVD bij de Voedselbank geweest. Anders dan de gevulde koeken van B&W bracht die er in zijn functie van sales manager bij Mobiliteitsbedrijf Tranzer te Amersfoort. Er was een overschot van relatiegeschenken en die bracht men naar de Voedselbank in Amstelveen. Dozen vol Tony Chocolonely zeezout-karamel fairtrade chocolade.

“Toen er chocolade over was na een kerstactie, dachten we meteen dit moet een mooie bestemming krijgen,” zegt Zwart. “Fantastisch dat we gezinnen in Amstelveen hier een plezier mee kunnen doen tijdens de feestdagen. Al is het maar een kleine geste, wij dragen graag iets bij aan het fantastische werk van de Voedselbank voor de gezinnen die iets extra’s kunnen gebruiken”.

Tranzer biedt nationaal en internationaal mobiele tickets voor openbaar vervoer en andere deeldiensten. Met de API/applicatie is het mogelijk te plannen, vergelijken, combineren, betalen en reizen voor alle soorten (duurzame) mobiliteit. Het is mogelijk ticketingen boekingssystemen van openbaar vervoer te combineren met deelauto’s, deelfietsen, scooters, taxi en parkeren. Tranzer biedt deze diensten via een API aan tientallen Europese platforms en apps

Foto onder vlnr: Marja Enste (Voedselbank) en Bas Zwart (Tranzer)

2 COMMENTS

    • Doe niet zo sarcastisch ! Het voldoet toch aan een behaalde behoefte. Dat anderen daar nu publicitair voordeel mee behalen en eventueel een goed gevoel, nou en! Dit zal ook op gaan voor veel vrijwilligers en toch zijn ze van belang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.