Er zijn met de gemeente opnieuw afspraken gemaakt over aantallen studentenkamers, prijzen en duurzaamheid. Daartoe tekende wethouder Rob Ellermeijer een overeenkomst met studentenhuisvester DUWO en de bewonersvereniging Uilenstede (VBU), waarin die prestatieafspraken zijn vastgelegd.

“Campus Uilenstede is de grootste studentencampus van Noord West Europa”, zegt Ellermeijer. Best iets om trots op te zijn, maar het is belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten. De ondertekening bevestigt de goede samenwerking met alle partijen.”

Proef

Directeur van DUWO Christine Willems beaamt: “Samen met de gemeente en de VBU werken we in goed overleg aan onze duurzaamheidsdoelstellingen. Met onze zonnepanelen en een proef met een waterstofketel zijn we goed op weg.”

Na de ondertekening kreeg de wethouder een rondleiding over de campus en nam hij een kijkje in diverse studentenkamers. Vanaf de bovenste verdieping van een van de woontorens werd een blik geworpen op de zonnepanelen die al zijn aangebracht op de daken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.