Ondanks de regen waren vrijdag veel buurtbewoners naar de heropening van het voormalige Brentano-restaurant ‘BijKlaasje’ aan de Klaasje Zevensterstraat gekomen. Onder het beheer van Participe Amstelland is het in het vervolg een op welstand en tegen vereenzaming van ouderen gericht project geworden. “Wij hadden niet gedacht dat er zoveel mensen zouden komen”, zei sociaal cultureel werkster Stefanie Gerritsen van Brentano.

De bedoeling is dat ouderenzorgcentrum Brentano en  welstandsorganisatie Participe er samen de ‘activiteiten’  plannen, wat “BijKlaasje staan ontmoeten, welzijn, activiteiten, samenzijn en gezelligheid centraal voor alle bewoners en buurtbewoners”, staat er in een folder.

Raadslid

De gemeenteraad was wel uitgenodigd, maar alleen raadslid Jacqueline Solleveld van Burgerbelangen Amstelveen (bbA) was er. Vier dagen per week, van dinsdag tot vrijdag, is BijKlaasje open van 09.00 tot 17.00 uur. Overigens heeft Brentano er alleen nog een gesloten afdeling, waarvan de bewoners niet of onder begeleiding in BijKlaasje komen. De nieuwe opzet maakt deel uit van het experiment ‘van ouderenzorg naar samenzorg’, waarvoor de gemeente € 624.000 doorgaf van het Rijk. Overigens is de buurtrestaurantfunctie van ‘BijKlaasje’ voorbij, nadat die bak in het weekend van januari af was opgehouden. Het betekent dat ouderen in de buurt niet meer elke dag een maaltijd kunnen krijgen. Wel komt er een soepdag van 24 juli af; men kan dan van 12.00 tot 13.00 uur soep eten á € 1,75.

Dansen

Het programma voor het openingsfeest bevatte Braziliaanse dansen van twee danseuses, die geregeld optraden. BijKlaasje heet in het vervolg ‘ontmoetingscentrum’, in plaats van buurtrestaurant. De redenen van opheffing daarvan waren van financiële aard. Ook kon men geen personeel krijgen, zeggen directie en gemeente. Participe draait op vrijwilligers, vertelde de nieuwe beheerder Daniëlle Jonker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.