Raadslid Dave Offenbach (foto), behorend tot de fractie van Burgerbelangen Amstelveen (bbA), is benoemd tot lid van de Adviescommissie voor de Bezwaarschriften van de Vervoersregio Amsterdam (VRA). Overigens bestaat die gemeentelijke commissie bezwaarschriften uit ambtenaren en worden media van hoorzittingen, ook al zijn die openbaar, nooit op de hoogte gesteld.

Offenbach neemt de plaats in van de vertrekkende heer Noordanus. Ook mevrouw Dral vertrekt binnenkort, waardoor de bezetting van de commissie onder de vastgestelde norm dreigde te komen.

Peil

De heer Offenbach heeft zich beschikbaar gesteld en zal zijn expertise en inzet, naar hij zegt, gebruiken om bij te dragen aan een rechtvaardige behandeling van bezwaarschriften. De Adviescommissie voor de Bezwaarschriften speelt een cruciale rol in de bezwaarprocedure van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Deze procedure biedt burgers de mogelijkheid bezwaar te maken tegen beslissingen van overheidsinstanties en zorgt ervoor dat eventuele fouten kunnen worden hersteld zonder tussenkomst van de rechter. De commissie bestaat uit een externe voorzitter en ten minste vier leden, conform de Verordening behandeling bezwaarschriften Vervoerregio Amsterdam. Met de benoeming van de heer Offenbach wordt de capaciteit van de commissie weer op peil gebracht, waardoor (rechtsgeldige) hoorzittingen georganiseerd kunnen blijven worden. De benoeming van de heer Offenbach is formeel bevestigd tijdens de vergadering van de Regioraad van de Vervoerregio Amsterdam op dinsdag 9 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.