Deze keer moest de wijk Keizer Karelpark aan het scherpe oog van de brandweer geloven. Adviseurs ervan bezochten om precies te zijn daar 142 huishoudens om goede raad te geven over brandveiligheid en gratis rookmelders op te hangen in woningen waar die nodig waren.

Vier weken lang was de bandweer actief in de wijk, om ook op andere manieren bewoners aan te spreken over brandveiligheid. Bij de (Montessori plus Vrije-) basisschool De Linde werd geflyerd, wat ook veel huisbezoeken op afspraak opleverde. Verder gingen de brandweermannen van deur tot deur.

De actie in Keizer Karelpark was trouwens niet de eerste. Er waren er eerder in onder meer Elsrijk. Het doel van de brandweer is zo veel mogelijk mensen advies te geven over brandveiligheid en rookmelders op te hangen.

Bewoners die de brandweer hebben gemist en alsnog een bezoek willen, kunnen zich aanmelden via (020) 5556000. Er wordt dan een afspraak gemaakt. De adviseurs verschijnen in uniform, hebben een rode tas bij zich en kunnen zich uiteraard legitimeren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.