Op zondag 6 oktober om 12.00 uur concerteert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A het Haizea blaastrio (foto). Het is het eerste Kruiskerkconcert van dit seizoen. Drietal jonge Spaanse blazers, Gina Vata Léon (fluit), Anai Telletxea Aguilera (hobo) en Neus Molero i Beneito (klarinet) spelen werken vooral van componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is momenteel de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien, die gaat over componisten die in de oorlog vervolgd werden, moesten onderduiken, vermoord werden of in het verzet zaten.

Amsterdam

Na de oorlog wist bijna niemand van hun composities, terwijl die vaak van bijzonder goed niveau zijn. Hun werken worden de komende weken in de Kruiskerk uitgevoerd. Het Haizea houtblazerstrio speelt het eerste concert. Het trio bestaat uit drie jonge musici die deze zomer zijn afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Alle drie komen uit Spanje, maar ze zagen elkaar voor het eerst in Amsterdam. Ze delen hun passie voor muziek maken en hebben inmiddels opgetreden op vele festivalpodia (o.a. het Grachtenfestival). Op het conservatorium maakten ze kennis met o.a. Nederlandse componisten en zij hoefden niet lang na te denken toen de Kruiskerk hen uitnodigde om werken van ‘vergeten’ Nederlanders te spelen.

De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.