Ongeveer zeventig Oekraïense zitten nu in de tijdelijke opvangunits in Kronenburg zijn klaar. Maandag verhuisden de eersten van hen erheen, van gastgezinnen in Amstelveen.  Om verschillende redenen konden zij volgens de gemeente niet langer bij hun gastgezin blijven.

Burgemeester Poppens wil daarmee die gezinnen ontlasten. “Uiteraard wil ik hen hartelijk bedanken voor het bieden van onderdak in de afgelopen maanden. Dat was hartverwarmend.”

Maarsen Groep

De tijdelijke verblijfunits worden, zoals eerder bericht, aangeboden door Maarsen Groep en Zadelhoff. Met hen is afgesproken dat de gemeente de units gebruikt als gemeentelijke opvanglocatie. Inmiddels is de brandweer geweest en is de brandveiligheid op orde.

 De gemeente heeft 26 Oekraïense gezinnen een plek toegewezen op basis van enkele criteria. “We bieden deze mogelijkheid aan mensen die al langer dan twee maanden in particuliere opvang in Amstelveen verblijven en een aantoonbare binding met Amstelveen hebben”, zegt Poppens. “Verhuizen naar een andere gemeente kan juist voor deze groep een grote impact hebben. Dat willen we zo veel mogelijk voorkomen.”

1 REACTIE

  1. Ik weet dat Den Haag het ook doet, maar waarom wordt er eigenlijk verschil gemaakt tussen de ene groep oorlogsvluchtelingen en de andere?
    Iedereen weet dat het ook in Syrië en Afghanistan één grote bak van ellende is. Toch worden deze groepen eigenlijk tegengewerkt.
    Men zegt ; ja zij komen niet uit “de regio”. Ik wil dan wel eens weten tot hoever “ die regio” zich uitstrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.