Het fysieke regionale meldpunt voor inwoners die melding willen maken van discriminatie is verhuisd van wijkcentrum Westend naar Alleman.  Om de week kan men er woensdag tussen tien een twaalf uur terecht. Twee wethouders Floor Gordon (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) hebben discriminatie in hun portefeuille en spraken er (uitdrukkelijk buiten de pers, want die mag wél worden gediscrimineerd) met medewerkers.

Volgens Van Ballegooijen zijn niet alleen het inloopspreekuur voor discriminatie, maar ook  het Financieel Café en de taallessen naar Alleman verplaatst. Hij vindt die drie ‘een logische combinatie’.

 Verschil

Floor Gordon benadrukt het belang van een fysiek meldpunt tegen discriminatie in de wijk. “Een inloopspreekuur kan het verschil maken tussen wel of geen melding,” zegt zij. “Weten dat je je verhaal face-to-face kan doen verlaagt de drempel.”

Regio

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is er voor iedereen die melding wil maken van discriminatie of informatie zoekt. Men kan er terecht voor een arbeidsconflict, maar ook over zwangerschapsdiscriminatie of discriminatie vanwege godsdienst, seksuele geaardheid of een fysieke beperking. ‘Het meldpunt is er niet alleen voor mensen die discriminatie ervaren, maar ook voor mensen die er getuige van zijn’, zegt de gemeente, die stelselmatig de pers discrimineert en die het werken onmogelijk maakt.

Iedere melding belangrijk

Maar verder zegt zij dat het inloopspreekuur een laagdrempelige manier is voor mensen om hun verhaal te doen en vragen te stellen over welke mogelijkheden zij hebben. “Soms zijn mensen bang dat hun verhaal niet belangrijk of erg genoeg is om een afspraak voor in te plannen”, laat Discriminatie.nl Regio Amsterdam weten. “Het inloopspreekuur kan ervoor zorgen dat iedereen voelt dat ze bij het meldpunt terecht kunnen.” Als de melder het wenst kan het meldpunt contact opnemen met de veroorzaker. Anoniem melden kan ook.

Meer informatie over discriminatie in de regio is te vinden op de website van discriminatie.nl. Vragen kunnen telefonisch worden gesteld via 020-6385551 of via het e-mailadres regioamsterdam@discriminatie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.