De D66-fractie in de gemeenteraad wil de tegenstanders van de omstreden zogenoemde Nashvilleverklaring over seksualiteit steunen in hun strijd door de Regenboog-vlag te hijsen op het Raadhuis. Zij is het er mee eens dat de in de verklaring onder neer geciteerde Bijbel-fragmenten, waarin homoseksualiteit als zonde wordt beschreven, niet meer van deze tijd zijn.

D66-raadslid Robert Zuidbroek zegt met ongeloof kennis te hebben genomen van de Nashvilleverklaring, die door – in het Nederlandse vertaald – door honderden orthodoxe christenen en predikanten werd ondertekend. Zij keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgender, constateert de fractie. Overigens worden in het stuk ook heteroseksuele misstappen als overspel genoemd als niet in lijn met de christelijke boodschap. Maar het gaat de Democraten vooral in de LHBTI-gemeenschap. “Tolerantie en acceptatie voor LHBTI-ers lijkt anno 2019 nog steeds geen vanzelfsprekendheid”. zegt de fractie, die het noodzakelijk vindt zich altijd voor hun rechten te blijven inzetten.

Liefde

Liefde overwint, zegt D66 Amstelveen. “Wie je ook bent, van wie je ook houdt . Laten we ervoor strijden dat iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn, in plaats van dat we mensen uitsluiten op basis van seksuele voorkeur of levensovertuiging.”

Zuidbroek vindt dat de Gemeente op de regenboogvlag moet hijsen, om aan iedere inwoner te laten zien dat er voor iedereen plek is in Amstelveen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.