Bij SAKB-Ateliers is vrijdagavond nieuwjaarsexpositie ‘Na de regen’ geopend. Dat thema is door de deelnemers erg gevarieerd uitgewerkt. Op het schitterende kiezelstrand (in acryl) van Wies Oldenziel is alles nat en drupt het nog na. Ook de aquarel van John Woodside lijkt kletsnat. De vogeltjes (in olieverf) op het schilderij van Gera Stronkhorst lijken daarentegen niet veel last van de regen te hebben.

Deze en andere kleinere werken hangen in de gang van het gebouw aan de Ouderkerkerlaan en zijn nog de hele maand te bezichtigen tijdens openingsuren. De grotere werken, in lokaal 1, moesten na de opening weer het veld ruimen, omdat het lokaal weer gebruikt gaat worden voor cursussen.

Nieuw bestuur

Bij de opening stond voorzitter Hans Jansen stil bij de wisselingen in de bezetting van bestuursfuncties. Zelf is dit jaar nieuw, als opvolger van Dries Bakker, en ook penningmeester Fons Bonink is nieuw.

“We zijn er nog maar pas en we gaan stapje voor stapje naar voren”, zei Jansen, een toespeling makend op zijn drie weken geleden ontvangen nieuwe knie, waarmee hij voorzichtig weer moet leren lopen.  Net als het bestuur dus. “Lopen doe je niet alleen. Je hebt mensen om je heen nodig die je er bijvoorbeeld op wijzen dat je rechtop moet lopen”, zei hij. “Een bestuur heeft mensen nodig om mee te denken en te handelen. Samen gaan we er een mooi jaar van maken.”

Uitbreiding

De eerste stap is in elk geval een belangrijke voor SAKB Ateliers: een uitbreiding van de ruimte. Doordat een deel aan de achterkant van het gebouw vrij is gekomen, kan dat bij de SAKB-ruimte getrokken worden. De afspraken hierover met de gemeente zijn zo goed als rond.

Zie voor meer info: www.sakb.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.