Meer dat zestig reacties kreeg Burgerbelangen Amstelveen (bbA) op de publicatie van het rapport over een eigen onderzoek naar de kwaliteit van de fietspaden. Die kon beter. Ongeveer de helft van de reacties kwam rechtstreeks bij bbA binnen, de andere via media, waaronder amstelveenblog.nl.
“Tientallen Amstelveners gaven ons concrete voorbeelden van gevaarlijke of onveilige situaties”, zegt de lokale partij. “Een dame uit de wijk Middenhoven kwam met de originele benaming “het abortuspad”, in de beschrijving over het fietspad tussen Gondel en Turfschip, waarin zij tevens de onderdoorgang bij de Meent als onveilig beoordeelde.”
Verpleeghuis
“Begeleiders van een verpleeghuis aan de Laan van de Helende Meesters, die vaak met hun bewoners in een rolstoel een ommetje maken over het pad naar In de Wolken, wezen ons op de onlogische aanleg van dat pad. Het fietspad eindigt ineens in een voetpad en het voetpad gaat aan de andere kant ineens over in een fietspad. Verwarrend en soms gevaarlijk, omdat deze overgang ook nog eens in de bocht bij het bruggetje ligt.”
Ventweg
Een inwoner uit Elsrijk schreef volgens de partij dat het ook op de ventweg van de Rembrandtweg, tussen de Groen van Prinstererlaan en de Lucas van Leydenweg, geen pretje is om anders dan stapvoets op te rijden. En een inwoner uit het Keizer Karelpark vond het stuk tussen de Van der Hooplaan en de Handweg levensgevaarlijk.
Tegels
In een vergadering van wijkplatform Bankras-Kostverloren klaagde men over het verdwijnen van het fietspad aan de noordkant van de Oranjebaan en veel ongelijk liggende tegels zijn er ook op de fietspaden aan beide kanten van de Saskia van Uylenburgweg. Uit Patrimonium kwam de klacht dat de fietspaden tussen het Oude Dorp en de bocht een grote ramp zijn (“een en al hobbel”).
Zwarte Pad
Een inwoner uit Bovenkerk verbaasde zich erover dat het Zwarte Pad bij Bovenkerk nog steeds is gesloten. Overigens meldde de gemeente uitstel daarvan om haar moverende redenen.
Een Bankras-bewoner had kennelijk een studie gemaakt van de fietspaden in Amstelveen oost, gezien zijn lange lijst met klachten. Zijn conclusie: “De paden aan de Oranjebaan zijn een groot drama, het pad naar Ouderkerk is te smal voor tweerichtingsverkeer en voor de stoplichten Ouderkerkerlaan / Ouverture en de oversteek Oranjebaan moet je te lang wachten en de tijd dat ze voor de fietsers op groen staan is te kort.” Deze schrijver vindt de overgang Parelvisserslaan/Ouverture gekunsteld en de roze stroken geven volgens hem slechts schijnveiligheid. De partij constateert dat haar praktijkonderzoek niet volledig was, maar ook iet die pretentie had. “BbA heeft het provisorische onderzoek ingesteld, omdat de partij van mening is dat wethouder Rob Ellermeijer de kwaliteit van de fietspaden veel te zonnig voorstelde, toen hij in de gemeenteraad de vragen van bbA daarover beantwoordde.”
Kijk, voor dit soort dingen moet je dus op een lokale partij als BbA stemmen.
In waardhuizen het fietspad tussen stuwdam en praam en naar gondel zeer slechte staat en bovendien lopen hier vaak voetgangers en hondenuitlaters op omdat het voetpad niet overal evenwijdig aan het fietspad loopt en men dan te veel om moet lopen
Natuurlijk zijn er plaatsen waar de kwaliteit van de fietspaden te wensen over laat, maar in het algemeen vind ik ze goed met als uitzondering rond de Beneluxbaan, maar daar wordt volop gewerkt, dus het is logisch dat het daar niet optimaal. Plus de meeste klagers wil graag bomen langs een fietspad maar geen enkel hobbeltje. Dat kan natuurlijk niet. Men zou voor de lol eens in andere gemeenten moeten kijken, dan is het bij ons nog heilig.
Mogen de mensen niet klagen, Frank, en zit BbA er helemaal naast?
Men mag altijd klagen, maar ik mag ook zeggen dat ik het overdreven vind.
Ken jij alle fietspaden? Ook die hier slecht genoemd worden maar jij vindt ze dus goed genoeg. Nu weet ik niet wie ik kan geloven.
( zucht) Typisch een van Waninkje. Nou ga ze dan zelf bekijken. Overigens zijn mij nagenoeg alle fietspaden bekend, behalve die in Westwijk.
“Tientallen Amstelveners gaven ons concrete voorbeelden van gevaarlijke of onveilige situaties”, stelt BbA vast. Volgens Frank Bikker zijn de fietspaden over het algemeen goed. Vraag: Moet er iets gebeuren of niet?
Aan CeeBee vroeg je nav Corona-besmettingen: “Waarom zou een politieke partij die een gedeelte van de kiezers vertegenwoordigt niet deze vraag mogen stellen?” Je wees hem/haar erop dat de SP volgens Raat heel goed op de hoogte was van zaken die er speelden in de wijken. Geldt dat dan niet voor BbA?