De SP-fractie in de gemeenteraad zegt het teleurstellend te vinden dat zij, ondanks herhaalde vragen, nog steeds niet weet hoeveel mensen er in verpleeghuizen en psychiatrische instellingen zijn overleden aan corona. Volgens de SP, die inmiddels weer schriftelijke vragen stelde aan B&W, is er inmiddels een tweede uitbraak van het virus in het Huis aan de Poel.

Ook zegt zij niet te weten of medewerkers inmiddels standaard worden getest bij de GGD. Naar haar mening moet er open over de kwestie worden gecommuniceerd. De SP wil onder meer weten wat een college, dat zichzelf proactief noemt, op het gebied van de lokaal te nemen maatregelen heeft ondernomen om het virus te bestrijden en om een tweede uitbraak te voorkomen. “Er moet meer worden gedaan dan alleen de RIVM richtlijnen opvolgen, vindt de fractie.

Beleid

“Nu er voldoende beschermende middelen voorhanden zijn dient zich de vraag aan hoe het mogelijk is dat het virus, waarschijnlijk door personeel, weer binnen de muren van een verpleeghuis terecht kwam. Wat zijn de afspraken wat dit betreft met de verpleeghuizen en de instellingen?”

Organisaties als Brentano, waaronder het Huis aan de Poel valt, kunnen dan wel zélf het beleid mogen bepalen, maar als de volksgezondheid in het geding is verwacht de SP dat het college haar taken serieus neemt, zegt ze. Zij vindt dat naar de instellingen moet worden gecommuniceerd dat nóg meer Coronagevallen te allen tijde voorkomen moeten te worden.

6 REACTIES

  1. Niet meer dan normaal dat de lokale overheid zich op de hoogte laat houden van het wel en wee van alle Amstelveners en dat zij verder dient te gaan dan de formele voorschriften.

  2. Een tweede uitbraak lijkt me landelijk nieuws, maar ik vind het nergens terug. Ben dan ook wel erg benieuwd naar hun bron of de SP-definitie definitie van ‘uitbraak’.

    • U moet zich niet van de domme houden! En wel om verschillende redenen.
      – Al is het op dit moment maar 1 cliënt, dan is het al gevaarlijk , omdat verschillende verzorgers met zo’n patiënt werken en zo weer anderen kunnen besmetten.
      – Waarom zou een politieke partij zijn bron moeten noemen? Er zijn in het verleden al diverse zaken door het (toen) heersende college glashard ontkend, die naderhand toch waar bleken te zijn en die zij schielijk toen in orde heeft gemaakt zonder dat overigens naar de buitenwacht toe te geven.
      – En überhaupt waarom zou een politieke partij die een gedeelte van de kiezers vertegenwoordigt niet deze vraag mogen stellen, want eigenlijk lees ik dat uit uw opmerking?

      Misschien nog een leuk weetje voor u, zelfs Raat heeft in het verleden diverse malen gezegd, dat de SP heel goed op de hoogte was van zaken die er speelden in de wijken.

      • Volgens mij vroeg ik naar de SP-definitie van ‘uitbraak’ en volgens jou is daar sprake van als er bij één client het virus is vastgesteld. Weten we dat ook weer. Ben benieuwd of die definitie gedeeld wordt door deskundigen, waarvan ik aanneem dat die zijn geraadpleegd door de SP.

        Vooralsnog staat de SP helemaal alleen in haar opvatting dat er een nieuwe uitbraak is. Dus ja, dan graag je bron noemen. Anders is het niet meer dan de zoveelste poging van de SP om een rel te schoppen zodat ze tegen hun achterban kunnen zeggen: “Kijk eens wat we allemaal ontdekt hebben en de gemeente probeert dat allemaal achter te houden!”

        En de SP mag wat mij betreft vragen stellen tot ze ons wegen, maar meer dan eens vraag ik me af of ze geïnteresseerd zijn in het antwoord. Zie verder vorige alinea.

        Raat heeft overigens de door jou vermelde uitspraak niet ‘diverse malen’ gedaan, maar precies één keer en dat was jaren geleden. Toevallig was ik daar bij. Een klassiek gevalletje stroopsmeren en zo te merken ben je daar nog ingetrapt ook.

        Dus Frank, ik hou mij niet van de domme (met uitroepteken). Maar waar jij lekker uit de heup schiet, probeer ik informatie boven tafel te krijgen. Ongeacht welke partij het betreft. Moet jij ook eens doen voor de afwisseling..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.