Een mishandelde zwangere vrouw die met haar peuter naar een kelderbox vluchtte, kreeg van een sociaal team van te gemeente pas na acht dagen de mededeling dat ze maar op eigen kosten naar een hotel moest gaan. De SP is van plan de zaak aan de orde te stellen in de raadscommissie Burgers en Samenleving van aanstaande woensdag.

Er was tot twee keer toe een spoedmelding gedaan bij het sociaal team. Het advies van die afdeling maar naar een hotel te gaan, sloeg volgens de fractie nergens op. “Als ze over geld had beschikt had zij dat al lang gedaan en niet in een kelderbox hoeven te bivakkeren. Dit is een schrijnend voorbeeld van een melding van mishandeling die totaal verkeerd is opgepakt”, zegt zij. Vandaar haar mondelinge vragen in de komende raadscommissie aan wethouder Marijn van Ballegooijen van welzijn.

Rapport

Zij wil van hem weten of die de betreffende zaak heeft laten evalueren, door wie dan wel een rapport met conclusies en aanbevelingen is gemaakt en of zij dat rapport kan inzien om de controlerende raak van de gemeenteraad uit te voeren. Ook vraagt zij welke verbeteringen zijn doorgevoerd om miskleunen van het sociaal team bij spoedmeldingen in de toekomst te voorkomen. Overigens zegt de SP al in februari technische vragen over het team te hebben gesteld, die nog steeds niet zijn beantwoord. “Hoe moeten wij onze controlerende taak uitvoeren als wij geen inzage krijgen?”, vraagt zij.

Campagne

De gemeente ook dit jaar uitgenodigd mee te doen aan de wereldwijde campagne ‘Orange the World’  tegen geweld tegen vrouwen. Vorig jaar werden Annakerk, Dorpskerk en Urbanuskerk in Bovenkerk volledig oranje uitgelicht. Hoewel de SP ook dit jaar de gemeente vraagt zich bij de campagne aan te sluiten, moet het niet bij lichtsymboliek blijven, zegt zij.

1 REACTIE

  1. Ik snap niet dat de gemeente in dit specifieke geval niet binnen 1 of 2 dagen antwoord kan geven op zo’n vraag. Zij reageert daar altijd zo krampachtig op. Overal waar gewerkt maakt men fouten. En alsjeblieft duik nu niet eens weg achter het woordje privacy, want dat gelooft bijna niemand meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.