Ook als matinee worden veel films voor volwassenen gedraaid in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein. Behalve iedere avond zijn er films te zien op dinsdag-, woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. Een overzicht van alles wat wordt geboden, ziet er als volgt uit.

Emma. Handsome, clever, and rich. Emma is een frisse nieuwe verfilming van het beroemde boek van Jane Austen over het vinden van een geschikte partner en geluk in de liefde.

A Beautiful Day in the Neighborhood. Tom Hanks is Mister Rogers in A Beautiful Day in the Neighborhood. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de vriendschap tussen de beroemde presentator Fred Rogers van het populaire kinderprogramma Mister Rogers’ Neighborhood en journalist Tom Junod (Matthew Rhys).

De Beentjes van Sint-Hildegard. Ogenschijnlijk zijn veearts Jan (Finkers) en universitair docent Gedda (Ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Bang om Gedda te confronteren neemt Jan op een dag een drastisch besluit.

La Vérité. Twee topactices: Catherine Deneuve en Juliette Binoche. De eerste speelt een gevierd filmactrice die haar memoires heeft gepubliceerd, waar haar dochter, gespeeld door Binoche, niet vrolijk van wordt. Haar moeder, die haar hele leven lang divagedrag vertoonde, heeft de waarheid naar haar hand gezet en plaatst daardoor iedereen in haar entourage in een verkeerd daglicht. La Vérité is meer dan een confrontatie tussen een moeder en dochter. De film geeft ook inzicht in de psyche van een ster die denkt alles en iedereen naar haar hand te kunnen zetten.

Christo: Walking on Water
Alleen nog te zien op dinsdag 16 juni om 15.00 uur. Een energieke en liefdevolle

Tom Hanks stars as Mister Rogers in TriStar Pictures’ A BEAUTIFUL DAY IN THE NEIGHBORHOOD. Photo by: Lacey Terrell

documentaire over de knotsgekke realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

 Arts in Cinema – Leonardo The Works. Alleen nog te zien op zondag 21 juni om 15.20 uur. Leonardo da Vinci wordt gevierd als ’s werelds populairste kunstenaar. Veel tv-shows en speelfilms hebben geprobeerd dit buitengewone genie te laten zien, maar nooit goed genoeg onderzocht, is het belangrijkste element van alles: zijn kunst.

Mijn Rembrandt

Alleen nog te zien op di 16 juni om 19.00 uur. Mijn Rembrandt is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’ geworden, waarin de filmmaakster een fascinerend inzicht geeft in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Het is het noodzakelijk om vooraf online te reserveren via www.cinemamastelveen.nl (ook met een Cinevillepas). Bekijk daar ook het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.