Door de coronacrisis zijn geen grote achterstanden bij onderwijs volgende Amstelveense kinderen ontstaan, zei onderwijswethouder Frank Berkhout vrijdagmiddag in de informatieve bijeenkomst voor raadsleden over corona. Over zomenscholen wordt dan ook genuanceerd gedacht in onderwijskringen, maar wel aan kampen bol sportieve activiteiten.

Onderwijswethouder Frank Berkhout

Dat laatste wordt onder meer gestimuleerd omdat de jaarlijkse vakantiekampen niet doorgaan, bijvoorbeeld georganiseerd door Ons Vakantiekamp. “We gaan kijken of we daar iets anders voor kunnen vinden”, zei Berkhout.

Draaiboek

Volgens hem zijn alle kinderen, ook degenen die nog in het buitenland zitten, bij de scholen wel in beeld. Er worden er minder thuis gehouden dan eerder nog het geval was na dat de scholen al weer open waren. Alleen die van kwetsbare ouders nog.  Er is een draaiboek, met brieven die naar ouders gaan zodra de gezondheidssituatie verandert.

1 REACTIE

  1. Ik geloof hier geen bal van. Bij de N2 kinderen zijn er natuurlijk achterstanden ontstaan. Ze hebben toch veel minder Nederlands gehoord en gesproken. Dat zal iedereen uit het veld je direct kunnen vertellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.