Er kwamen tot nu toe 2374 aanvragen binnen bij de gemeente voor door het Rijk uitgetrokken Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandige Ondernemers (TOZO), waarvan er 1753 door de gemeente zijn toegekend. Intussen houdt wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen zijn hart vast voor de tweede ronde van de TOZO, waarbij ook het partnerinkomen telt, zei hij vrijdag bij de digitale informatiesessie voor raadsleden.

Tot nu toe zijn er ongeveer 300 aanvragen daarvoor ongeveer 300 aanvragen binnen gekomen. Die zitten nu in proces van beoordeling door de gemeente. Van Ballegooijen vreest dat een aantal inwoners in financiële problemen komt door het coronavirus. Ook dat velen zich tot de schuldsanering wenden.

Dagbesteding

De wethouder zei ook dat de praktijk van de dagbesteding weerbarstiger is dan de theorie. Kwetsbare mensen, onder wie dementen, mogen wel weer er heen, maar onder meer het vervoer heen en terug blijkt een probleem. Met door vrijwilligers bestuurde busjes wordt dat doorgaans verzorgd, maar die zijn vaak zelf tot de risicogroep behorende ouderen. De meest kwetsbare bezoekers van een dagbesteding krijgen nu voorrang, zei Van Ballegooijen.

Werkcentrum

Over de situatie in het Werkcentrum is nog weinig bekend. Het bevindt zich in een  opstartfase, zei Van Ballegooijen. De organisatie is bedoeld om werkgevers die vacatures hebben te koppelen aan werkzoekenden, die er bij zijn gekomen door de coronacrisis. e wethouder vertelde dat onder meer medewerkers van Schiphol, waar 500 medewerkers op straat kwamen te staan, geprobeerd wordt hen in de sierteelt aan het werk te krijgen, met onder meer de bloemenveiling in de achtertuin.

2 REACTIES

  1. Kunnen in het vervoer van kwetsbare ouderen naar de dagbesteding niet tijdelijk jonge touringcar chauffeurs ingezet worden? Dat ligt grotendeels toch nog op zijn gat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.