Sportverenigingen lijden over het algemeen niet veel financieel verlies doordat leden hun contributie wegens corona niet doorbetalen, maar wel omdat zij geen barinkomsten hebben. Volgens wethouder Rob Ellermeijer is men over het algemeen loyaal tegenover zijn vereniging.

Hij zei vrijdag verder dat de coronatijd veelal is gebruikt voor onderhoud aan sportaccommodaties, wat men gewoonlijk in de zomer doet. In die maanden overwegen diverse verenigingen sportieve zomerkampen te houden.

Nieuwsblad

De financiële hulp aan het Amstelveens Nieuwsblad van drieduizend euro oer nummer eindigt per 15 juni, zei Ellermeijer, die ook media in zijn portefeuille heeft. Volgens hem trekt voor de krant de economie voorzichtig weer aan, waardoor het bedrijfsleven meer gaat adverteren.

Van openbaar vervoer maken velen geen gebruik, zei hij verder. Het aantal instappers bedraagt nog maximaal dertig procent van voor de coronacrisis. “Er wordt mondjesmaat gebruik van gemaakt”, verzuchtte Ellermeijer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.