Er zijn vijfentwintig aanvragen van horecabedrijven binnen gekomen bij de gemeente om hun terrassen in verband met de coronacrisis te mogen uitbreiden. Dat meldde wethouder Floor Gordon van Economische Zaken vrijdag. Er zijn ook bedrijven die helemaal geen vergunning hebben voor een terras en er nu toch een willen. De gemeente wil dat wel gedogen, maar zoiets moet wel met de omgeving worden afgestemd en ook moet er ruimte voor zijn.

Later op de avond valt het voor Amstelveners soms niet mee zich aan alle regels te houden, vertelde Gordon. Voor de gemeentelijke financiële steun zijn er nu acht aanvragen gekomen van het MKB, waarvan er twee op formele gronden werden afgewezen, omdat de betreffende ondernemers niet in Amstelveen woonden. Van de acht behoorden er zes tot de horeca- en twee tot de dienstverlenende sector.

Loket

Veel ondernemers weten het speciale loket voor hen bij de gemeente goed te vinden, zei Gordon. Er komen veel vragen binnen van horecabedrijven en sport en spel aanbieders. Intussen neemt de werkloosheid bij de bedrijven wel toe, zei Gordon. Wat de terrassen betreft moet het weer wel meewerken, voegde zij er later aan toe.

Zij had niet de indruk dat op de markt veel kooplieden absoluut onrendabel draaien, maar exact wist zij dat op dit moment ook niet, gaf zij Martin Kortekaas van GroenLinks ten antwoord.

1 REACTIE

  1. Misschien zou ook UR hun belachelijke hoge huurprijzen voor hun winkelpanden in het Stadshart naar beneden kunnen bijstellen. Het MKB heeft het nu moeilijk en dan kunnen de onroerend goedboeren ook eens met wat minder hoge rendementen genoegen nemen. Tenslotte hebben ze de afgelopen jaren goud verdiend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.