Op zondag 3 november om 12.00 uur geeft in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A een trio een concert. Dat bestaat uit de musici Leonard Trommel (cello), Wiebke Corßen (viool) en Henk Trommel (piano, orgel). Zij spelen in verschillende combinaties werken van componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is tot eind november de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien. Deze gaat over componisten die in de oorlog vermoord werden, moesten onderduiken of in het verzet belandden.

Onbekend

Hun werk klinkt in november vrijwel wekelijks in de Kruiskerk. Onbekend, verrassend en zeer de moeite waard, zegt het trio.

Leonard Trommel (cello) en Wiebke Corßen (viool) zijn van oorsprong gespecialiseerd in barokmuziek, maar inmiddels ook zeer vertrouwd met moderne muziek. Zij wonen en werken beiden in Duitsland. Henk Trommel is de cantor-organist van de Kruiskerk, bekend daar om zijn improvisaties op piano en orgel en zijn brede beheersing van de orgelliteratuur. Ook als begeleider van solisten op de piano heeft hij zijn sporen verdiend.

Nazitijd

In hun programma in de Kruiskerk spelen ze werk van Felix Mendelsohn, Günter Raphael, Pál Hermann, Henriëtte Bosmans en Leonard Cohen. In de nazitijd mocht de muziek van deze componisten – voor Cohen gold dit niet; hij was toen nog een kind –  niet worden uitgevoerd. Het drietal voert daarom hun programma uit onder de titel ‘Entartet und verfemt ..’ (ontaard en verstoten).

Na het concert kan de tentoonstelling worden bezocht. De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.