Op zondag 20 oktober om 16.30 uur wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, in een muzikale vesper, cantate 48, ‘Ich elender Mensch wer wird mich erlösen’, uitgevoerd. Deze maand is het precies 301 jaar geleden dat die voor het eerst in Leipzig door Johann Sebastian Bach werd uitgevoerd. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.

De tekst van de cantate komt uit het Bijbelboek Mattheus. Hoofdstuk 9 bevat o.a. het verhaal van een verlamd mens die door Jezus verlost wordt van zonde en weer verder kan.

Solisten

In deze cantate geeft Bach dit verhaal muzikaal vorm. De opening is een klaaglied van de gekwelde mens over zijn kommervol bestaan, halverwege volgt de omslag: Jezus kan en zal de gelovige verlossen, waarna de cantate met een dankgebed afsluit.

Twee vocale solisten, een alt en een tenor, het vocaal ensemble Linguae atque Cordis en een barokensemble van strijkers, blazers en continuo voeren de cantate uit. De muzikale leiding heeft de Bert ’t Hart. De liturg zal zijn ds. Esther Weijenberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.