Om ‘persoonlijke redenen’ heeft Rudolf Switser zich terug getrokken als programmadirecteur van het Openluchttheater Elsrijk. Volgens het bestuur van Stadsdorp Elsrijk heeft hij zin besluit af te treden niet nader toegelicht.

Switser zorgde vier jaar lang voor de programma’s van het Openluchttheater. “Uiteraard respecteren wij zijn besluit en danken hem voor hetgeen hij heeft gedaan”, zegt het bestuur. “Onder andere het mooie programma dat de heer Switser voor 2020 had gemaakt en dat tot ieders teleurstelling door de coronapandemie geen doorgang kon vinden.”
De circusvoorstelling die voor 20 september is geprogrammeerd, gaat overigens wel door.

7 REACTIES

 1. Als (ex) directeur laat ik u weten opgestapt te zijn omdat het Openluchttheater Elsrijk een betere plaats verdiend dan momenteel het geval is. Het valt nu onder een van de clubjes van Stadsdorp Elsrijk en ziet zich staan tussen de lees-en afvalclub. Daar is het theater veel te mooi voor. Omdat het theater geografisch binnen Elsrijk valt wordt het wat afgeschermd voor andere amstelveners. Vooral de wat oudere garde in bestuur en buurt is bang voor teveel overlast terwijl ik denk dat met goed overleg met de buurt dat best te bespreken is. In de afgelopen jaren zijn er alleen wat geluidsklachten binnen gekomen terwijl het theater voldoet aan de 60db eis. Het blijkt bij nader onderzoek meer een smaak-dan geluidskwestie te zijn. (Bij het Zwanenkoor wordt geklaagd bij een klassiek concert hoor je niks).
  Ik ben verplicht alle contacten met de Gemeente via het Stadsdorp te laten verlopen. Nodigt de wethouder zichzelf een keer uit en ga je met hem op de foto dan komen er verwijten uit het bestuur dat dit niet gepast is, dat valt onder hun taak. Daarbij komt dat sommige bestuurders, die al veel te lang in verschillende besturen hebben gezeten, het er heel moeilijk mee hebben het stokje door te geven aan de jongere generatie. Dit heeft ook gevolgen in de Gemeente. Het is niet goed dat zeer lange opgebouwde persoonlijke relaties binnen de Gemeente mee gaan spelen als er over het theater wordt gesproken. Persoonlijke voor- of afkeuren gaan dan meespelen waardoor een en ander niet objectief beoordeeld kan worden. Voor de jongeren doet Elsrijk al helemaal niks. De groep van 13 tot 18 jarige kan nergens naartoe en hangt wat rond. Ik denk dat het theater een professionelere aanpak verdient en niet moet blijven hangen in blokfluit spelende kinderen of verhalenvertellers wat de wens is van het Stadsdorp.

  • Ik kan me helemaal vinden in de uitleg die de hr. Switser hier geeft. Het openlucht theater is voor en van alle Amstelveners, dus er moet voor iedereen wat wils zijn. En daar hoort ook een Zwanenkoor bij. Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat zij teweeg kunnen brengen met optredens in bejaardenhuizen en dat was heel positief.
   Het verwijt van plucheplakkers kan ik op deze afstand niet beoordelen, maar ik weet wel dat het in onze gemeente helaas veel voorkomt. Op vele niveau’s kom je steeds dezelfde namen tegen. Het is jammer dat de gemeente hier niet of nauwelijks op controleert, want zij gaat tenslotte over de subsidiestromen en B&W +raad hoort toch te beoordelen of dit een algemeen gemeentelijk belang betreft of een wijkbelang.
   En het openluchttheater is voor mij ook jeugdsentiment. Wij gingen daar vanuit de KKP- buurt menigmaal naar toe om Swiebertje in het “ echie” te zien.

 2. Ow wacht. Hans Steenvoorden zit in dat Elsrijk-dagelijks bestuur en deed al elders het woord over deze situatie….Dat is die PvdA-mastodont die ook al bij RTV Amstelveen maar niet weg wilde en niet inzag hoe je als PvdA-partijbons de boel frustreert.

  • Ssst, je hebt gelijk! Maar niets van zeggen, hoor. Zij dienen het “algemeen belang” en vergeten ook hun eigen egootje niet. En u noemt nu PvdA mastodonten, maar de VVD maakt het nog veel bonter.

 3. Vergeet die anderen niet die zichzelf de nieuwe elite noemt. Heer de Blauw bijvoorbeeld. Die heeft ook overal vinger in de pap. Ik kan het ff niet laten, ken hem vanaf mijn 20ste, nu niet meer hoor. Meneer heeft slechts oren naar zijn eigen bestuurders.

 4. Huisjes hier en daar…erfenisjes….onderwijsdeskundige, allemaal schijn en geld geld geld. En nu voorzitter Elsrijk? Ben stupefait. Het is bestuur om het besturen. Wat schuift dat voorzitterschap?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.