In samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam houden Platform C en Schouwburg Amstelveen zondag 20 oktober (vanaf 10.00 uur) opnieuw de Hello Cello Dag. Dat is een minifestival rondom de cello met onder andere concerten, voorstellingen, workshops en masterclasses. De activiteiten zijn voor een deel gratis toegankelijk. Voor enkele (gratis) activiteiten is aanmelden noodzakelijk.

Om 10.00 uur wordt gratis een concert door strijkorkest Passionato Strings, cello-ensemble Monti Cello’s en andere cello ensembles gegeven.

 Oud

Om 11.00 uur is de kindervoorstelling voor iedereen die ouder is dan zes jaar ‘Oud’ te zien, waarin de cellisten Pepijn Meeuws en Emile Visser hun publiek meenemen op een beeldende en muzikale reis, waarin humor en ernst elkaar afwisselen. Er bestaat de mogelijkheid te lunchen met limonade en een pannenkoek. Om 13.00 uur speelt cellist Johan van Iersel van het Koninklijk Concertgebouworkest Bachs Suite No 3.

Abracadabra

Kinderen van 4 tot en met 7 jaar (en hun ouders) kunnen om 14.45 uur komen luisteren naar de gratis voorstelling ‘Abracadabra’ waarin jonge strijkers in diezelfde leeftijdsgroep laten horen hoeveel ze hebben geleerd in een jaar cello les.

Het minifestival eindigt om 16.00 uur met het Hello Cello Slotconcert. Jonge cellisten van het Hello Cello orkest uit omringende provincies, strijkorkest Passionato Strings en het Cello ensemble van het Conservatorium van Amsterdam brengen diverse stukken ten gehore.

Workshops

Tijdens de Hello Cello Dag worden diverse gratis workshops en masterclasses aangeboden voor celloleerlingen van alle niveaus. Annie Tangberg en Martin Fondse geven een improvisatieworkshop voor zowel beginners als gevorderden. Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar verzorgt celliste Leonie Stevens een workshop om kennis te maken met de cello.

Gevorderde cellisten kunnen deelnemen aan masterclasses van Johan van Iersel, plaatsvervangend solocellist bij het Koninklijk Concertgebouworkest, en Monique Heidema, cellodocent aan deconservatoria van Tilburg en Amsterdam.

Kijk voor alle informatie over het programma en aanmelden voor workshops en masterclasses op schouwburgamstelveen.nl/hellocello.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.