Jacco de Jong is vanaf zijn middel verlamd door een auto-ongeluk. Dankzij diverse aanpassingen kan hij weer volledig zelfstandig autorijden vanuit zijn rolstoel. De gemeente maakte dit mogelijk uit Wmo-gelden (Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning). Wethouder Marijn van Ballegooijen van Zorg en Welzijn (links op de foto) zegt het mooi te vinden dat iemand met een dwarslaesie zijn leven op deze manier weer zelfstandig kan inrichten.

De Jong kan zelf in en uit de auto komen met behulp van een afstandsbediening. De achterdeuren gaan automatisch open en een platform schuift naar buiten. Hij rijdt hier op en komt zo in de auto achter het stuur waarna vergrendeling van de rolstoel plaatsvindt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.