De Voedselbank kan voorlopig in het pand van de voormalige Olmenhof aan Landtong blijven, waar die nu is gevestigd. Twee wethouders kwamen woensdag aan bestuur en vrijwilligers dat nieuws brengen. “Het is een enorm fijne kerstboodschap”, vertelde voorzitter Annick Visser.

Marijn van Ballegooijen van onder meer Zorg en Welzijn introduceerde zijn collega Rob Ellermeijer van Wonen, die hij een goed onderhandelaar noemde. In de omgeving van Landtong staan nieuwbouwplannen voor woningen op het programma. Gesprekken met eigenaar Woonzorg Nederland van het betreffende pand hebben er toe geleid dat het contract voor het gebruik van het voormalige zorgcentrum Olmenhof voor vijf jaar is verlengd. “Het betekent dat wij er niet uit hoeven, waarvoor wij bang waren”, zei Visser. Lange tijd verkeerde de Voedselbank in onzekerheid over de toekomstige huisvesting. Er werd rekening mee gehouden dat de instelling het pand moest verlaten, omdat het zou worden gesloopt.

Continueren

“Als B&W willen wij het werk van de Voedselbank graag continueren, omdat wij het heel belangrijk vinden voor de lokale samenleving”, zei Ellermeijer. Vandaar zijn onderhandelingen in het voordeel van de instelling.

Wethouder Ellermeijer was zaterdag als lid van de Lions Club in touw om gedoneerde goederen in te zamelen voor de Voedselbank bij AH aan de Amsterdamseweg (foto tweede van links).

Ook restaurant Eten in de Olmen kan in het voormalige zorgcentrum blijven. De voedselbank en het restaurant zijn tijdelijk gehuisvest in de accommodatie van Woonzorg achter winkelcentrum Groenhof, waar plannen zijn voor nieuwbouw.

Rust

“Dat we hier kunnen blijven  brengt enorm veel rust voor de vrijwilligers”, zegt voorzitter Annick Visser van de Voedselbank. Zij het de vrijwilligers kregen niet nieuws te horen tijdens een lunch. Wethouder Ellermeijer sprak tijdens het bezoek zijn waardering voor hen uit. “Het werk dat hier wordt gedaan is enorm belangrijk voor Amstelveen. We zijn blij dat beide organisaties nu zekerheid hebben over de huisvesting de komende vijf jaar.”

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.