De provincie Noord-Holland geeft de gemeente groen licht om bedrijventerrein Amstelveen-Zuid (BATZ), grenzend aan Uithoorn, te ontwikkelen. Zo liet Jaap Bond, gedeputeerde provincie Noord-Holland  en voorzitter Platform Bedrijven en Kantoren (PlaBeKa) weten. Amstelveen kan nu een bestemmingplan opstellen binnen onder meer de ruimtelijke structuur en afspraken over duurzaamheid.

Wethouder Floor Gordon

Omliggende Amstelland-Meerlanden gemeenten ondersteunen de noodzaak van het bedrijventerrein met een regionale functie.  Amstelveen kijkt samen met de Uithoorn naar een groene invulling ervan aan de kant van die gemeente. Het nieuwe bedrijventerrein BTAZ van 60 hectare bruto ligt naast de N201 in Amstelveen-Zuid langs de Zijdelweg aan de kant van bedrijventerrein De Loeten.

Doorpakken
Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken is er nu meer ruimte nodig voor zowel regionale als Amstelveense ondernemers die nu onvoldoende kunnen groeien of verplaatsen. “De overige gemeenten in de regio Amstelland-Meerlanden kampen met vergelijkbare vraagstukken. De sterke economische groei in combinatie met onze woningbouwopgaven maakt dat dit het moment is om door te pakken met de ontwikkeling.”

De gemeente wil, zoals bekend, bedrijventerrein Legmeer ontwikkelen tot een gemengd woon-werkgebied, waardoor een aantal bedrijven er weg wil om te kunnen uitbreiden, maar wel binnen de gemeentegrenzen te blijven. Bedrijven die verplaatsen wil de gemeente een alternatieve locatie aan kunnen bieden. Ook daarvoor is BTAZ belangrijk.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.