Klimaatverandering houdt nu velen bezig. Ook de kinderen en leerkrachten van openbare basisschool (obs) Piet Hein. De Piet Hein School draagt zijn steentje bij aan duurzaamheid. Het nieuwe gebouw aan de Schaepmanlaan wordt energieneutraal en op het dak van het pand aan de Wibautlaan komen zonnepanelen.

‘Op school scheiden we ons papier en hebben we het met de kinderen over het milieu en de manieren waarop we hieraan een positieve bijdrage kunnen leveren’, zegt de schoolleiding. ‘De plasticsoep en het effect op de oceanen is iets wat kinderen bezighoudt. Ieder jaar verdwijnt er zo’n 8 miljoen ton plastic afval in onze oceanen! Om het afval op school terug te dringen, hebben alle leerlingen deze Kerst een Dopper gekregen, zodat zij voortaan geen kleine drinkpakjes meer mee naar school hoeven te nemen.’

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.