Voormalig interim-directeur van het Sportbedrijf Amstelveen Peter Verdaasdonk (59) is aangesteld als directeur Floriade Almere 2022 B.V. De wereldtentoonstelling voor de tuinbouw wordt in Almere gehouden. Hij volgt er Jannewietske de Vries op, die burgemeester van Súdwest-Fryslân werd.

Peter Verdaasdonk

Verdaasdonk  is gekozen door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders en treedt per j januari in dienst. Bij de Floriade is veel aan de hand. Mededirecteur Jan-Willem Griep is na een ongeluk al vele maanden uitgeschakeld, de gemeenteraad van Almere is over de haar steeds meer miljoenen kostende Floriade verdeeld en de complete raad van toezicht stapte op. Die laatste was het niet eens met het beleid van de gemeente, de enige aandeelhouder van de BV, die via de Floriade vooral een nieuwe groene wijk wil.

Adviseur

Jannewietske de Vries was, voordat zij naar de Floriade ging, gedeputeerde voor de PvdA van Friesland en daar verantwoordelijk voor het binnenhalen en organiseren van de Culturele Hoofdstad 2018 in Leeuwarden. Bij de Floriade vertrok zij afgelopen september.

Peter Verdaasdonk zegt al jarenlang uit eigen interesse alle ontwikkelingen rondom de Floriade te volgen. Hij was in 2015 en 2016 adviseur voor gemeente Almere over de conceptontwikkeling, participaties en allianties en de business case voor de commerciële exploitatie van de Floriade.

Nieuwe fase

Van 2002 tot 2010 was hij algemeen directeur van Madurodam BV en van 1990 tot 1996 heeft hij verschillende managementfuncties bekleed bij Disneyland Parijs, waaronder die van ‘Manager Special Events` en `Director Strategic Projects’.

De Raad van Commissarissen zegt met Verdaasdonk een nieuwe fase in te gaan. Zelf wil hij zijn advieswerk van jaren geleden en de daarbij gemaakte keuzes nu in praktijk brengen.

Bij het Sportbedrijf zorgde hij voor een reorganisatie en werd hij opgevolgd door Heleen van Ketwich Verschuur, die eerder directeur van het Jan van der Togt Museum was en ook al lid van de Raad van Toezicht van het Sportbedrijf.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.