Volgens de SP hebben B&W informatie achter gehouden over huiselijk geweld in Amstelveen en de lange wachtlijsten bij Veilig Thuis, waarin de voormalige steunpunten Huiselijk Geweld Amsterdam en Amstelland, Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en Vangnet jeugd (GGD) opgingen. De SP zegt sinds het voorjaar te diverse keren te hebben gevraagd de wachtlijsten aan de pakken en de actuele cijfers daarover te krijgen.

Wil Roode

Voormalig rechercheur jeugd- en zedenzaken bij de politie en burgerraadslid Wil Roode zegt gealarmeerd te zijn door de cijfers over 2018. “Doorlooptijden van 10 weken bleken niet gehaald. Na herhaalde toezeggingen door het college om er bij Veilig Thuis op aan te dringen de ontstane situatie op te lossen kwam het college uiteindelijk pas op 27 september met een brief en de halfjaarrapportage”, zegt ze. “Wij waren onaangenaam verrast omdat dezelfde rapportage en de bijbehorende aanbiedingsbrief bleek al op 5 september aan de Amsterdamse raad te zijn aangeboden”.

Onaanvaardbaar

Op 18 september stond het Jeugdbeleid op de agenda van de raadscommissie Burgers & Samenleving. De SP verwijt het college nalatigheid, omdat Amstelveense raadsleden te laat zijn geïnformeerd over de situatie bij Veilig Thuis. Daardoor is de SP niet in staat gesteld vragen te stellen over de ontstane situatie bij Veilig Thuis, zegt Roode.  Onaanvaardbaar dat het college informatie achterhoudt waar om gevraagd is om een onderwerp tijdens een commissievergadering te kunnen bespreken, vindt zij. “Het gaat hier om de levens van kwetsbare kinderen. Het enige lichtpuntje in de hele gang van zaken is dat het college een toezegging heeft gedaan de raad elke drie maanden op de hoogte te zullen houden”.

 

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Zoals gewoonlijk zijn dit soort onderwerpen niet “hot” in onze gemeente, waar men liever praat over nog meer hier naar toe halen van expats, terwijl de eigen bevolking wordt weggepest, of zijn gezicht laten zien op allerlei evenementjes waarbij het fotomoment natuurlijk nooit vergeten wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.