Omdat over de door de gemeente gewenste samenwerking van de lokale zender RTV Amstelveen met de provinciale omroep RTV Noord-Holland al maandenlang wordt onderhandeld, heeft het plaatselijke station op het ogenblik – al sinds augustus – geen uitzendlicentie. Jaren geleden werd daar gebruik van gemaakt doordat een concurrerende stichting in het gat dook, dat een bestaande lokale omroep liet ontstaan.

De gemeente heeft nu enkele malen om uitstel gevraagd aan het Commissariaat voor de Media, die de licentie moet toekennen, na gemeentelijk advies.

Kwaliteitssprong

Het is de bedoeling van RTV Amstelveen en NH Media intensief gaan samenwerken, maar daarover al maandenlang in gesprek zijn. Dat is, volgens B&W, om vast te leggen ‘dat de gewenste kwaliteitssprong in de lokale nieuwsvoorziening zichtbaar wordt’. In mei liet het college van B&W al weten dat daar meer tijd voor nodig was dan gepland, maar er zou in oktober een voorstel aan de gemeenteraad liggen. Maar ook dat lukt niet.

Volgend jaar

Het duurt tot 12 februari volgend jaar om op voorstel van B&W de gemeenteraad een besluit te laten nemen. Tot die tijd moet ook het Commissariaat voor de Media maar even wachten met het geven van een licentie. “Wij hebben nogmaals om uitstel gevraagd zodat alle zaken betrokken worden die u in uw motie als relevant hebt benoemd voor de toekomst van de lokale omroep in Amstelveen”, schrijft het college aan de raad. Onder meer zeggen de twee organisaties tijd nodig te hebben voor ‘financiële uitgangspunten’ en daarbij een ‘verdieping op de inhoud en op de werkvloer’ uit te werken. Het lijkt een omfloerste wijze om te zeggen dat de partijen het niet eens kunnen worden.

Betalen

Zeker is dat de gemeente meer gaat betalen voor de lokale omroep. Overigens zijn zonder formele bekrachtiging medewerkers van beide organisaties al met elkaar aan het werk, constateren B&W, die er aan toe voegen dat zowel zij als de twee omroepen volledig vertrouwen op een toekomstige formalisering van de samenwerking.

2 REACTIES

  1. Als ik een paar minuten te laat ben met betalen voor parkeren heb ik gelijk een boete. Als ik geen vergunning heb en ga (ver)bouwen heb ik ook een gigantisch probleem. Als ik zomaar een zender begin en ga uitzenden op de radio, dan staat de politie ook op de stoep.

    Maar bij RTV Amstelveen mag alles ook vanuit de gemeente en toezichthouders? Ze weten al 5 jaar te voren dat die licentie afloopt! Maf hoor.

    • Niets mafs aan. Kijk wie in het bestuur zitten en kijk wie wat te vertellen heeft in de plaatselijke politiek . Veel een soort stoelendans.
      En denkt u dat de lokale politiek zijn propagandaspeeltje kwijt wil?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.