Dinsdag 22 oktober staat om 19.30 uur Young Picasso op de agenda van Arts in Cinema. De film over kunst is te zien in Cinema Amstelveen. Pablo Picasso is een van de grootste kunstenaars allertijden en tot zijn overlijden in 1973 was hij een van de meest productieve kunstenaars. Veel films belichten de latere jaren van zijn kunst, de verhoudingen en de grote kring vrienden. Maar waar alles begon en wat Picasso eerst naakte is te zien in deze film. Daarin gaat het onder meer om de jonge jaren van Picasso.

Zijn opvoeding en zijn leren die hebben geleid tot zijn uitmuntende prestaties. Drie steden spelen hierin een sleutelrol: Malaga, Barcelona en Parijs. Young Picasso bezoekt elk van deze steden en verkent hun invloed op Picasso, met de focus op specifieke kunstwerken uit zijn jonge jaren.

25 jaar

De film vertelt hoe de jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd. Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes – de zogenaamde blauwe en roze periodes – neemt de film ons helemaal mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: Les Demoiselles d’Avignon. Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud. In samenwerking met de Picasso musea in Malaga, Barcelona en Parijs vertelt de film hoe Picasso steeg tot grote hoogtes.

Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers.

 Inleiding
Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en / of stroming..

De overige titels en data zijn: dinsdag 12 november – Klimt and Schiele: Eros and Psyche; dinsdag 3 december –  Renoir: Revered and Reviled; dinsdag 14 januari  – The Prado Museum: A Collection of Wonders; dinsdag  28 januari – Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art; dinsdag 11 februari – Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.