In aanloop naar de Week van de Ontmoeting, die op 26 september begint, organiseert Better Together Amstelveen van 12 september af vier gratis filmvoorstellingen. De films laten zien hoe mensen op verschillende manieren eenzaamheid ervaren en hiermee leren omgaan.

Iedere film wordt afgesloten met een nabespreking.

Wijkcentra, bieb en Cinema

Iedereen kent gevoelens van eenzaamheid, zegt de organisatie. Maar praten daarover is nog altijd niet vanzelfsprekend. De filmreeks maakt eenzaamheid bespreekbaar. De vertoning van de eerste film ‘A man called Otto’ vindt plaats op 12 september in de bibliotheek op het Stadsplein. Op 19 september wordt de documentaire ‘Goede buren’ vertoond in Wijkcentrum Middenhof. In Villa Randwijck is op 26 september de film ‘The Blue Caftan’ te zien. De filmreeks wordt op maandag 30 september afgesloten met de film ‘Neem me mee’ in Cinema Amstelveen. Meer informatie over de films is te vinden op www.bettertogetheramstelveen.nl/activiteitenagenda/. Aanmelden kan via ook deze site of telefonisch op 020 – 5404435.

Maatjesproject

Degenen die liever samen willen gaan en hier iemand voor zoeken, kunnen dit bij de aanmelding aangeven. Er wordt dan gezocht naar een maatje: een vrijwilliger waarmee samen de filmvoorstelling bezocht kan worden.

Better Together is een samenwerkingsverband tussen verschillende maatschappelijke organisaties en inwoners uit Amstelveen. De koepel verzamelt en deelt advies en deskundigheid op het gebied van eenzaamheid en verbinding. Meer dan 20 organisaties zijn aangesloten bij Better Together. Zij bieden hulp en ondersteuning aan eenzame inwoners. Kennelijk hebben zij ouderen nog niet ontdekt.  Meer informatie: www.bettertogetheramstelveen.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.