Op woensdag 14 november (19.30 uur) start een cursus Filosofische dubbelportretten bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland. In zes lessen van twee uur gaat men, in de vorm van dubbelportretten, in op de gedachten van een aantal beroemde denkers uit Oost en West. De cursus kost € 130 en docent is Hein van Dongen.

Er worden denkers met elkaar in contact gebracht, door te onderzoeken hoe ze tegen thema’s aankeken en wat ze erover hebben geschreven en gedacht.

De volgende filosofen komen aan bod: Plato en Aristoteles (over oorsprong en orde); Boeddha en Shankara (over verlossing); Confucius en Laozi (over opvoeden en ingrijpen); Descartes en Popper (over twijfel); Kant en Kuhn (over kennis en waarneming); Nussbaum en James (over waarden en waardigheid).

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Stadsplein 99.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.