Er is weer een zogenoemde kwartaalborrel van GroenLinks op donderdag 8 november (19.00-21.00 uur) in P60. Daar zijn raadsleden van de partij aanwezig om met inwoners te praten, deze keer te specifiek te praten over het thema ‘huisvesting’, een van de grootste uitdagingen voor de gemeente. Met klachten over het gemeentelijke beleid kan men daar dus terecht. Volgens de fractie moet er gewoon in de goedkoopste huurcategorie worden bijgebouwd.

GroenLinks zegt er achter te willen komen hoe de Amstelvener er over denkt.  De woningzoekende heeft het on deze stad – en trouwens de rest van de regio – al jarenlang moeilijk. Er zijn mensen die al meer dan 10 jaar wachten op een sociale huurwoning en ook in de prijsklasse net daarboven is het zo goed als onmogelijk in Amstelveen een huurwoning te vinden, weet GroenLinks.

Pogingen

‘Amstelveense jongeren en andere mensen met een kleinere portemonnee worden gedwongen deze gemeente te verlaten om woonruimte ergens anders te zoeken.’

De oplossing van het probleem van de hoge druk op de woningmarkt heeft kennelijk ook de politieke partij niet direct voorhanden. Zij zegt: “Verschillende pogingen worden gedaan door de gemeente om de druk te verlichten, tot nu toe met weinig effect.” Volgens haar is het wel een gemiste kans de meest effectieve (en misschien simpelste) oplossing niet te bieden: het bijbouwen van betaalbare woningen.

Waar bouwen?

Overigens brengt bouwen van betaalbare woningen ook weer een dilemma met zich mee, weten de Groenen. Want waar moeten die dan gebouwd worden? Ruimte is een schaars goed en bouwen in de polders, zoals de Bovenkerkerpolder, is taboe, besloot de gemeenteraad. Over meer hoogbouw en maximale verdichting in de stad wil de fractie graag met inwoners praten. Daartoe nodigt zij alle Amstelveners dan ook uit.

2 REACTIES

  1. Klachten over het gemeentelijke beleid zijn geen borrelpraat. Eén keer per kwartaal is daarvoor ook veel te weinig, vooral als raadsleden dan het meest aan het woord zijn. Voor wensen, suggesties en klachten over gemeentelijk (wan)beleid zouden bewoners permanent terecht moeten kunnen op een openbaar forum op het internet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.