Rond de uitgebrande Urbanuskerk viert zaterdag 22 december (17.00 tot 20.00 uur) Bovenkerk toch kerstmis. Dat gebeurde anders in de versierde kerk, maar door een brand mag die traditie niet verloren gaan, zeggen de organisatoren. Het feest wordt mogelijk gemaakt door Bewonersplatform Bovenkerk, Gemeente Amstelveen, Stichting Vrienden van de Urbanus, Kerkbestuur, Noorddamcentrum, Gelegenheidskoor (samengesteld uit onze kerkkoren) en  vrijwilligers.

Het wordt dus Kerstmis in de kerktuin naast / voor de kerk, een locatie waar de betrokkenheid met de Urbanuskerk niet verloren gaat, zeggen de organisatoren.

Er komt, zoals gebruikelijk bij katholieken, een kerststal. Met dieren en kinderen verkleed als kerstfiguren. Heek de kerktuin wordt in kerstsfeer gebracht met onder andere kerstbomen en lichtjes. Het kerstverhaal wordt verteld, er is samenzang van kerstliederen, met ondersteuning van een gelegenheidskoor, en ook warme chocomel, kerstbrood en Glühwein ontbreken niet. “Op deze kerstavond in Bovenkerk nodigen wij alle dorpsgenoten en belangstellenden van harte uit om  Kerst aan de Poel te vieren”, zeggen de organisatoren.

Kinderen

Die hebben kinderen opgeroepen te helpen en zoveel mogelijk verkleed te komen. De kerststal, met onder meer echte schapen, Maria, Joseph, herders, engeltjes en een echte baby in de stal. Geen beelden of poppen. Een kinderkoor gaat ondersteunen met zingen. Alle inkomsten van het kerstfeest, onder meer verkregen door een ja-knikkende engel (als men er geld in gooit), zijn bestemd voor herstel van de kerk.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.