De Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk, een Rijksmonument uit 1614 met monumentale marmeren zerken, houdt woensdag 7 november (van 09.00 uur af) weer een vrijwilligersdag.

De zerken vertellen ons de rijke en bewogen geschiedenis van de Portugese Joden die zich begin 17e eeuw in ons land vestigden, zegt de stichting die de begraafplaats beheert. Men kan op vrijwilligersdagen helpen op tal van manieren bij het onderhoud, onder meer omdat de financiering daarvan op het 4 ha grote terrein is een punt van zorg.

De stichting zorgt voor gereedschap en om 12.30 uur voor een kosjere lunch in het Vegahuis. De vrijwilligers wordt geadviseerd regenlaarzen of stevige schoenen aan te doen, want het terrein kan hier en daar drassig zijn. Ook wordt op prijs gesteld als mannen hun hoofd bedekken, bijvoorbeeld met een pet of muts.

Werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden zijn: Schoonmaken zerken; Maaien strook langs de sloot Julianalaan; Uitdiepen van greppels op de begraafplaats; Takken verzamelen en verwerken in houtrillen; Onkruid vrijmaken van de haagvoet; Schoonmaken van zichtas op zerkenveld; Stamschot verwijderen van knotbomen; Hedera verwijderen uit bomen; Onkruid vrijmaken van klinkerverharding; Opslag van bomen verwijderen in natuurontwikkeling; Schoonmaken van banken, trappen, hekken, poorten, bruggen en vlonders; Schoonmaken oorlogsmonument.

Wie mee wil helpen wordt gevaagd dat aan te kondigen, met vermelding van de tijd die met er zal zijn, via: info@bethhaim.nl. Vooral voor de lunch is dat erg handig. De ingang ligt aan Kerkstraat 10.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.