De schoolpleinen van de basisscholen in Amstelveen stroomden deze maandag (2 september) vol. Wethouder onderwijs Frank Berkhout (links) ging – nadrukkelijk weer buiten de media – op bezoek bij de Karel Eykmanschool waar ouders getrakteerd werden op een kop koffie of thee.

De wethouder sprak in het uiterste geheim met onder meer directeur Marijke Stenger (links) onder andere over de positieve beoordeling van de school door de Inspectie voor onderwijs vlak voor de zomervakantie.

Positief

Hoe zeer de gemeentelijke communicatieafdeling uit is op alleen reclame bleek daaruit. Positieve beoordelingen van de Inspectie doorgaans gepresenteerd, maar als de gemeente weer eens een proces heeft verloren, loopt men daar niet mee te koop. De vraag is dus wat het positieve oordeel over de K. Eykmanschool precies inhield.

3 REACTIES

  1. Als dit allemaal in het uiterste geheim had moeten plaatsvinden, was u hiervan niet op de hoogte geweest. Dus stop eens met dat gejammer over het feit dat men u niet overal voor uitnodigt. Dat zou ik overigens ook niet doen: op een chagrijnige, (radicaal) rechtse zeurpiet zit ik niet te wachten.

    • In een democratie hebben de verkozen volksvertegenwoordiging en het bestuur niet het recht om selectief uit te nodigen, dat is antidemocratisch machtsmisbruik a lá Orban. Maar ze nodigen natuurlijk geen enkele pers uit, wat veelzeggend is. Deze intransparantie betekent dat ze iets te verbergen hebben.

      Over de pot die de ketel verwijt dat die zwart ziet.

      Maar goed, de gemeenteraad reserveert al enkele jaren telkens bedragen om de plaatselijke journalistiek te versterken. Krijgen deze subsidieontvangers dan wel een uitnodiging? Wat heb je aan journalistiek als die nergens weet van mag hebben?

  2. Volgens de website van de Onderwijsinspectie kwam er al in juni 2023 een positief rapport over de Karel Eykmanschool (na de aanvankelijk negatieve beoordeling); dus snap dit niet zo goed…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.