Vandaag, vrijdag 14 april, is de verkoop van de tweede serie St. Urbanus Chocoladerepen begonnen. Er zijn drie smaken repen – melk, puur en wit – verkrijgbaar in een verpakking die met de brand in de kerk heeft te maken. De chocolade komt van de chocoladefabriek van Martinez. Van elke reep is drie euro bestemd voor herstel van de door brand verwoeste St. Urbanus.

De prijs is vijf euro voor een reep van 200 gram. Terwijl het bouwbord is geplaatst de bouwvakarbeiders aan een enorme klus zijn begonnen, gaat de verkoop van de St. Urbanus Chocolade door om met de opbrengst niet verzekerden posten te betalen. “Natuurlijk doen wij dat niet alleen er zijn nog veel meer actie”, zegt Chris van den Helder, die zelf met een bakfiets vol repen door heel Amstelveen rijdt.

Succes

De eerste actie omvatte 10.000 repen. Voor de tweede editie van de repen van 200 gram worden nog acties voorbereid om die tot een succes te maken. De St. Urbanus Chocoladerepen passen door de brievenbus als men iemand blij wil maken in deze corona tijd. Men kan een kaartje met tekst in het doosje van de reep doen.  Dit zijn de eerste verkooppunten van dit moment: AH Bovenkerk en Westwijk,   Firma Regelink verf behang in Bovenkerk, Pastorie Urbanuskerk,  Venstra aan het Stadshartplein,  Loogman tanken en wassen,  De Boemerang aan Binderij en Maalderij en  Pijnakker autospuiterij.

Verder kan men bestellingen die gratis worden thuis gebracht in Amstelveen en Aalsmeer. Stuur een email naar: chocolade@helponsuitdebrand.com  of telefoneer met 06 27 88 69 66 Chris van den Helder van de Stichting Vrienden van de Bovenkerkse Urbanus.

1 REACTIE

  1. Brand nu ook een extra kaarsje in het kapelletje naast de toren en vergeet niet wat extra’s te storten. Zelfs als ongelovige zeg ik. Het kan nooit kwaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.