“Hebben jullie er een beetje zin in?” vroeg wethouder Frank Berkhout (Jeugd en Onderwijs) donderdagmorgen door een megafoon. Hij moest wel een megafoon gebruiken om zich verstaanbaar te maken op de sportvelden van Myra, waar dinsdag, woensdag donderdag voor steeds verschillende groepen kinderen de ‘Expeditie OntdekRijk’ werd gehouden op het terrein van hockeyvereniging Myra aan de Sportlaan. Bewegen in de zomer dus. De organisatie was in  handen van KinderRijk, de grootste organisatie voor buitenschoolse opvang (BSO) in Amstelveen.

Die krijgt wekelijks 3500 kinderen, vertelde voorzitter van de Raad van Bestuur Margreet Hellemons-Van Dijk (foto onder).

Clinics

Eigenlijk werd de opening verricht door de kinderen zelf. Zij zongen een lied, waarin het woord KinderRijk diverse malen voorkwam en dansten daarbij. Zowel tekst bals choreografie waren volgens Berkhout bedacht door ‘juf Diana’, die ook de voordanste. KinderRijk heeft in totaal veertig vestigingen, waarvan 35 in Amstelveen. Er werken 550 mensen.

De diverse BSO’s waren de leveranciers op de sportvelden, die uit talloze activiteiten bestond, onder meer uit clinics voor Tennis, Hockey en Korfbal (aan dat laatste nam ook Berkhout deel, foto), om de eerste beginselen van de betreffende sporten te leren.

Luchtkussen

 Op enkele velden waren enorme luchtkussens opgesteld, die zich op de vroege ochtend in méér kinderen dan de sporten mochten verheugen. Er waren alle mogelijke beweeg- en sportactiviteiten, maar ook voor handarbeid en creativiteit konden de kinderen er terecht. Zoals bij de ‘rijken’ CreaRijk, TimmerRijk, Muziek en DansRijk, SportRijk, LetterRijk en NatuurRijk. “Heel veel plezier vandaag”, wenste Berkhout de deelnemertjes toe. Over hun belangstelling vooral voor de luchtkussens, waar capriolen konden worden gemaakt, wist een medewerkster ’s morgens te weten dat later de kinderen wel naar de sportvelden zouden komen. Kwestie van ervaring blijkbaar.

9 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.