De subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen van de gemeente is uitgebreid. Ook noodlijdende starters, eenmanszaken en bedrijven die via een payroll constructie werken, komen nu in aanmerking. De subsidie is eenvoudig en snel aan te vragen en de uitbetaling komt binnen 10 werkdagen. Aanvragen via https://www.amstelveen.nl/bestuur-organisatie/product/amstelveen-en-het-coronavirus_voor-ondernemers_subsidie-mkb-anderhalve-meter-maatregelen.

De regeling bestaat sinds kort en biedt een tegemoetkoming voor kleine, lokale ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis en kosten hebben gemaakt om gasten of klanten volgens de RIVM richtlijnen te ontvangen. Maar nu kunnen meer ondernemers er gebruik van kunnen maken.

SBI

De Standaard Bedrijfsindeling (SBI) codes en de daaraan verbonden bedrijfscategorieën zijn ook veranderd. Kinderopvang, rijscholen, reclamebureaus, recreatie- en sportonderwijs en commerciële indoor sportorganisaties (o.a. fitness, sport- en boksschool) zijn er aan toegevoegd.

Naast NOW 3.1 uitkeringen accepteert de gemeente ook andere NOW en TVL als verantwoording van omzetterugval. Ondernemers die gestart zijn na de peildatum van deze regelingen (en daar dus buiten vallen) zijn zelf verantwoordelijk voor het aantonen van hun omzetverlies van 15% en komen daarmee ook in aanmerking. Staat de SBI-code van een bedrijf niet in de regeling of heeft men vragen dan kan een e-mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl worden gestuurd.

Snel

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Deze regeling is voor alle kleine noodlijdende Amstelveense Midden- en Kleinbedrijven, die nog niet op andere wijze door de gemeente zijn gecompenseerd. Noodlijdend is minimaal 15% omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. De regeling is simpel en effectief voor de aanvrager. We beoordelen de aanvragen snel en keren snel uit. Ondernemers hebben namelijk nú hulp nodig. De eerste 50 ondernemers zijn gesteund met deze regeling ter waarde van meer dan 80.000 euro. Nog veel meer ondernemers kunnen een aanvraag indienen.”

Noodlijdend lokale MKB

De subsidieregeling MKB anderhalve meter maatregelen staat open voor gemaakte kosten voor bijvoorbeeld plexiglasschermen. De bedrijven moeten klanten ontvangen en daarom een minimumbedrag aan noodzakelijke kosten hebben gemaakt om aan RIVM coronarichtlijnen te voldoen. De subsidie bedraagt maximaal € 2500. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal medewerkers, hoeveel kosten zijn gemaakt en de sector (SBI-code). De subsidie is voor materiaalkosten, zoals desinfectiemateriaal, plexiglasschermen, gezichtsmaskers en voor kosten van inhuur van derden in verband met coronamaatregelen.

 Voor vragen of meer informatie mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.